Ο McAfee ήταν σημαντικός παίκτης στη δεκαετία του ’90, αλλά μετά από χρόνια κακών κριτικών και κακής εξυπηρέτησης, έπρεπε να μάθουμε αν επέστρεψε ξανά στο σωστό δρόμο.

Προς έκπληξή μου, το McAfee έχει γίνει ένα εξαιρετικό εργαλείο προστασίας από ιούς και ασφάλειας που προστατεύει όλες τις συσκευές και τους υπολογιστές σας με μία μόνο άδεια. Η εταιρεία προσφέρει όλες τις δυνατότητες άλλων μεγάλων antivirus (ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, γονικό έλεγχο, anti ransomware). Μπορείτε ακόμη και να βελτιώσετε την απόδοση του υπολογιστή σας με τα εξαιρετικά εργαλεία βελτιστοποίησης.

Το McAfee είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ονόματα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και είχε τα σκαμπανεβάσματα του. Σήμερα, η εταιρεία σας προσφέρει ένα ισχυρό πρόγραμμα προστασίας από ιούς που σας κρατά ασφαλείς στο διαδίκτυο και εμποδίζει την πρόσβαση του κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας και σε άλλες συσκευές. Ο ιδρυτής της John McAfee, πούλησε την εταιρεία το 2010 στην Intel. Το λογισμικό είχε έκτοτε κακή φήμη. Αλλά η εταιρεία κάνει τη διαφορά. Για παράδειγμα, η Total AV είχε κακή φήμη εκείνη την εποχή, αλλά έκτοτε τα πήγε καλά.

Χαίρομαι που είδα ότι η McAfee πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα δοκιμών από μεγάλα εργαστήρια δοκιμών. Με τα εξαιρετικά εργαλεία και την εξαιρετική προστασία του, το McAfee είναι ιδανικό εάν αναζητάτε προσιτή διαδικτυακή ασφάλεια. Σε αυτό το άρθρο, σας δίνουμε τη γνώμη μας για το McAfee και εξετάζουμε τις λεπτομέρειες των διαφόρων χαρακτηριστικών του.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ MCAFEE

McAfee Security 🔴

Εντυπωσιάστηκα με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και την απόδοση της McAfee, η οποία κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στις δοκιμές μου. Το antivirus της εταιρείας προσθέτει συνεχώς νέες πληροφορίες σχετικά με κακόβουλο λογισμικό και άλλες επιθέσεις μέσω του τεράστιου δικτύου εκατομμυρίων χρηστών της.

Όταν εκτελείτε σάρωση, το Antivirus της McAfee ελέγχει όλα τα αρχεία και τους φακέλους σας, όπως οι περισσότεροι ανταγωνιστές, αλλά ελέγχει επίσης ύποπτη συμπεριφορά όπως αρχεία που μετακινούνται μόνα τους, προγράμματα που εκτελούνται αυτόματα και άλλα.

Αν βρει κάτι ψαρό, το ελέγχει με βάση τις «μετρήσεις φήμης» για να διασφαλίσει την ασφάλειά του. Εάν η McAfee εντοπίσει πιθανό κακόβουλο λογισμικό, το στέλνει στον ιστό για ανάλυση από ειδικούς στο Threat Center της εταιρείας.

👉 Διατηρήστε το οικιακό σας δίκτυο ασφαλές

Εάν περιηγείστε συνεχώς στον ιστό, θα εκτιμήσετε επίσης τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης McAfee, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε για Edge, Chrome, Safari και Firefox. Βρήκα αυτό το εργαλείο να είναι πολύ καλά, επειδή μου επέτρεψε να αποφύγω ύποπτους συνδέσμους, επικίνδυνους ιστότοπους, ακόμη και εμπόδισα τη λήψη κακόβουλου λογισμικού.

Εντυπωσιάστηκα επίσης με την ασφάλεια δικτύου Home McAfee, η οποία σας παρέχει επιπλέον ασφάλεια Wi-Fi, ένα πιο ισχυρό τείχος προστασίας, έναν διαχειριστή δικτύου για τη διαχείριση όλων των εργαλείων σας, ακόμη και την 24ωρη υποστήριξη σε περίπτωση προβλήματος. ‘επείγον. Εάν αλλάζετε συνεχώς συσκευές στο σπίτι, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το McAfee για iOS και Android.

👉 Προστατέψτε τα παιδιά σας

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχώρισαν στις δοκιμές μου είναι το « LiveSafe » της εταιρείας, το οποίο παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σας προστατεύει από σκιερούς λογαριασμούς, κλέφτες ταυτότητας και άλλα κακόβουλα μηνύματα που ενδέχεται να κρύβονται απάτες ή κακόβουλα προγράμματα.

Αυτό είναι ένα ακόμη πιο χρήσιμο εργαλείο αν έχετε παιδιά, γιατί σας ενημερώνει ότι τα παιδιά σας είναι ασφαλή και μπορούν ακόμα να περιηγηθούν στα αγαπημένα τους κοινωνικά δίκτυα. Ελέγχει επίσης τις φωτογραφίες που έβαλαν τα παιδιά σας στο facebook ή το instagram.

👉 Διατηρήστε την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή σας

Είμαι γενικά σκεπτικός για τους ιούς που ισχυρίζονται ότι δεν επηρεάζουν την απόδοση του υπολογιστή σας. Η McAfee δεν αποτελεί εξαίρεση, επηρεάζει πολύ ελαφρά το σύστημα.

Ωστόσο, το McAfee Antivirus σημείωσε σχεδόν τέλεια δοκιμή.

Mcafee

Χαρακτηριστικά του McAfee 🔴

👉 Προστατέψτε το οικιακό σας δίκτυο

Η προστασία του οικιακού σας δικτύου είναι εξίσου σημαντική με την ασφάλεια του υπολογιστή σας σήμερα, αλλά πολλά προγράμματα προστασίας από ιούς δεν προσφέρουν αυτήν την επιλογή. Η McAfee το κάνει και εντυπωσιάστηκα από την πληρότητα τους.

Μπορείτε να ελέγξετε όλα τα εργαλεία στο οικιακό σας δίκτυο απευθείας από την Κονσόλα διαχείρισης ασφάλειας, η οποία σας επιτρέπει να δείτε όλες τις συσκευές που έχετε προστατεύσει, να τις εντοπίσετε από απόσταση και ακόμη και να τις σβήσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μπορείτε να ορίσετε ποιος έχει άδεια πρόσβασης στο δίκτυό σας με το εργαλείο Wi-Fi, το οποίο είναι χρήσιμο για να αποτρέψετε την πρόσβαση των συσκευών σας από ύποπτους. Το McAfee περιλαμβάνει επίσης ένα ισχυρό τείχος προστασίας που εμποδίζει την ύποπτη κυκλοφορία ιστού από την είσοδο στον υπολογιστή και τις συσκευές σας.

Τέλος, ο διαχειριστής δικτύου σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το δίκτυό σας και να αποφασίσετε ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό, ποιες συσκευές χρειάζονται άδεια για σύνδεση κ.λπ.

Με την προσφορά Home, μπορείτε να προστατεύσετε έως και 10 είδη εξοπλισμού, αρκετά για να προστατεύσετε ολόκληρο το σπίτι σας.

👉 Διατηρήστε την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή σας

Παρόλο που η McAfee δεν διαθέτει τόσες δυνατότητες όσο οι ανταγωνιστές της όσον αφορά τη βελτιστοποίηση του υπολογιστή σας, σας δίνει ακόμα δύο εξαιρετικά εργαλεία.

Το πρώτο είναι το QuickClean του McAfee, το οποίο ελέγχει κάθε γωνία του υπολογιστή σας, μέχρι τον σκληρό σας δίσκο, για οτιδήποτε μπορεί να το επιβραδύνει. Εάν εντοπίσει κατεστραμμένα δεδομένα, προσωρινά αρχεία ή άλλα ζητήματα, τα διαγράφει ή τα διορθώνει αυτόματα για να βελτιώσει την ταχύτητά σας και να δώσει στον υπολογιστή σας περισσότερο χώρο.

Το δεύτερο μεγάλο χαρακτηριστικό είναι ο σαρωτής επιχειρηματικής ευπάθειας. Αντί να αναζητά κακόβουλο λογισμικό, αυτός ο σαρωτής ελέγχει για αδυναμίες στην άμυνα του υπολογιστή σας. Διασφαλίζει ότι το λογισμικό σας είναι ενημερωμένο, το λειτουργικό σας σύστημα λειτουργεί ομαλά και ακόμη και διορθώνει προγράμματα που δεν λειτουργούν σωστά.

Όταν χρησιμοποίησα αυτές τις δύο σαρώσεις, ο υπολογιστής μου ήταν πολύ πιο γρήγορος μετά.

👉 Κρατήστε όλες τις συσκευές σας καλυμμένες με έξυπνη προστασία

Συνήθως παίρνω σημεία όταν τα εργαλεία προστασίας από ιούς δεν προστατεύουν περισσότερες από μία συσκευές. Ενώ ορισμένα άτομα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μόνο μία, οι περισσότεροι από εμάς έχουν πολλές συσκευές για προστασία.

Όταν εγγραφείτε στην προσφορά Internet Security της McAfee, μπορείτε να συνδέσετε απεριόριστο αριθμό συσκευών σε μία άδεια. Τέλειο αν θέλετε να υπερασπιστείτε το οικιακό σας δίκτυο και τις πολλές συσκευές της οικογένειάς σας.

Το καλύτερο από όλα, τα κινητά εργαλεία της εταιρείας είναι πολύ πιο ολοκληρωμένα από αυτά πολλών από τους ανταγωνιστές της. Τα εργαλεία για κινητά της McAfee περιλαμβάνουν την πρόληψη κλοπής (η εφαρμογή iOS ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτό) και η έκδοση Android περιλαμβάνει επίσης εργαλεία που μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του τηλεφώνου σας. Αυτές περιλαμβάνουν προστασία αρχείων, βελτιστοποίηση μπαταρίας και σάρωση ιών.

👉 Να είστε ασφαλείς στα κοινωνικά δίκτυα

Για καλύτερα ή για χειρότερα, φαίνεται ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κοινωνικά μέσα αυτές τις μέρες. Για χάκερ, απατεώνες και απατεώνες, αυτό είναι ένα πραγματικό ορυχείο χρυσού. Η McAfee σάς παρέχει τα εργαλεία για να προστατευτείτε ακόμη και όταν επισκέπτεστε τους αγαπημένους σας ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram κ.λπ.

Χαίρομαι που βλέπω ότι αυτή η δυνατότητα περιλαμβάνεται στις επιλογές Antivirus και Internet Security. Αυτή η δυνατότητα σαρώνει μηνύματα, συνδέσμους και άλλες διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις για τυχόν ύποπτη δραστηριότητα.

Εάν εντοπίσει κάτι, σας εμποδίζει να το ανοίξετε και σας στέλνει πίσω σε ασφαλές μέρος. Εάν τα παιδιά σας έχουν τους δικούς τους υπολογιστές, μπορεί να είναι δύσκολο να τα διατηρείτε πάντα ασφαλή. Η ασφάλεια κοινωνικών μέσων της McAfee σάς ενημερώνει ότι είναι ασφαλείς κατά την περιήγησή σας.

👉 Κρατήστε τα προσωπικά σας δεδομένα κρυφά και ασφαλή

Εάν έχετε εγγραφεί στο πλήρες πακέτο, έχετε επίσης πρόσβαση σε δύο δυνατότητες που σας προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο διαδικτυακής άμυνας.

Όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, οι απειλές δεν σημαίνουν μόνο το να κάνετε κλικ σε συνδέσμους και να κατεβάσετε κακόβουλο λογισμικό, αλλά να επιτρέψετε σε άλλα άτομα να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Εάν το κάνουν, μπορούν να ανοίξουν και να κλέψουν οποιοδήποτε από τα προσωπικά και ευαίσθητα αρχεία σας, ακόμα κι αν τα βάλετε στον κάδο απορριμμάτων.

Ο ψηφιακός τεμαχιστής της McAfee σάς επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα παλιά αρχεία σας για πάντα και να βεβαιωθείτε ότι έχουν φύγει για πάντα.

Επιπλέον, η McAfee σάς παρέχει έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που διατηρεί όλα τα στοιχεία σύνδεσής σας ασφαλή και σε ένα μέρος. Σας επιτρέπει επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στους αγαπημένους σας ιστότοπους και εφαρμογές με ένα μόνο κλικ.

Μικρό ελάττωμα, όχι πλέον VPN με το McAfee. Οι περισσότεροι ανταγωνιστές όπως το Kaspersky προσφέρουν ένα VPN στην πλήρη τους έκδοση, το οποίο δυστυχώς δεν το κάνει η McAfee.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ MCAFEE

Ευκολία χρήσης 🔴

Ένα πράγμα που ξεχώρισα όταν άνοιξα για πρώτη φορά το McAfee ήταν η ποιότητα του σχεδιασμού του προγράμματος.

Μπορείτε να διαχειριστείτε διαφορετικές πτυχές της συνδρομής σας κάνοντας κλικ στις καρτέλες στο πάνω μέρος της οθόνης ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο εικονίδιο επάνω δεξιά. Διαφορετικά, η κύρια οθόνη προορίζεται ως επί το πλείστον για να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τους τελευταίους σαρωτές σας και την κατάσταση προστασίας σας.

Μπορείτε να προγραμματίσετε διαφορετικές σαρώσεις, αν και θα ήθελα να δω την επιλογή να έχουμε πιο συγκεκριμένους ελέγχους μεμονωμένων αρχείων και φακέλων.

Η έκδοση του McAfee για iOS διαθέτει επίσης μια απλή διεπαφή που διευκολύνει τη διαχείριση των εργασιών ασφαλείας που προσφέρει.

Συνολικά, η έκδοση Android είναι επίσης εύχρηστη. Αν ψάχνετε για μια απλή και φιλική προς το χρήστη λύση, το McAfee είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Υποστήριξη McAfee 🔴

Ανεξάρτητα από τη συνδρομή που επιλέγετε από το McAfee, δικαιούστε δωρεάν 24ωρη υποστήριξη.

Σε αντίθεση με ορισμένα εργαλεία προστασίας από ιούς που σας χρεώνουν για υποστήριξη πελατών, χαίρομαι που βλέπω ότι η υποστήριξη McAfee είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες της. Ο ιστότοπος της εταιρείας διαθέτει πολλές εξαιρετικές ενότητες που σας παρέχουν άρθρα, φροντιστήρια και εύχρηστους οδηγούς για την αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο κοινά ζητήματα.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να βρείτε κάτι, μπορείτε να συνομιλήσετε με τον εικονικό βοηθό της εταιρείας, μια αυτόματη συνομιλία που βρίσκει συγκεκριμένες απαντήσεις για εσάς στον ιστότοπο της εταιρείας.

Εάν χρειάζεστε πιο εξατομικευμένη βοήθεια, μπορείτε να καλέσετε την εταιρεία. Διαπίστωσα ότι η ομάδα υποστήριξης της McAfee μπόρεσε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μου και να με βοηθήσει με τα πάντα, από θέματα πληρωμής έως την εγκατάσταση συγκεκριμένων εργαλείων. Με βοήθησαν ακόμη και να αφαιρέσω έναν ιό που δεν μπορούσα να καθαρίσω μόνος μου

Τιμολόγηση McAfee 🔴

Τα antivirus της McAfee είναι προσιτά και προστατεύουν πολλές συσκευές, κάτι που πολλοί ανταγωνιστές δεν έχουν. Εάν αγοράσετε τη συνδρομή « Ατομική », μπορείτε να την εγκαταστήσετε σε μία μόνο συσκευή και να έχετε πρόσβαση στην έκδοση των εργαλείων των Windows. Αυτό δεν είναι ιδανικό εάν έχετε πολλές συσκευές ή έχετε υπολογιστές Mac, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους χρήστες των Windows να προστατεύουν τους υπολογιστές τους με προσιτό τρόπο.

Εάν αναζητάτε κάτι πιο ολοκληρωμένο, η προσφορά « Τζάκι » είναι επίσης σχετικά προσιτή και σας παρέχει εργαλεία προστασίας για 10 λειτουργικά συστήματα, καθώς και έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης στο Web, το βελτιστοποίηση της απόδοσης… Συνολικά, η άδεια χρήσης της McAfee το καθιστά προσιτό και ιδανικό αν θέλετε να βελτιώσετε την ασφάλεια του δικτύου σας σε πολλές συσκευές.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ MCAFEE

Συμπέρασμα 🔴

Το Mcafee είναι ένα πολύ καλό antivirus, μπορείτε να το βρείτε σε λογική τιμή, αν και σας συμβουλεύουμε να περιμένετε για πωλήσεις, όπως η Black Friday για να το αγοράσετε. Θα προστατεύσει αποτελεσματικά τους υπολογιστές στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Αν και κακή φήμη, η εταιρεία κατάφερε να αποκαταστήσει την εικόνα της τα τελευταία χρόνια.

About the author

epyna

Leave a Comment